Berliner Requiem

Op 16 mei a.s voer ik met het Hillegersbergs Mannenkoor het Berliner Requiem van Kurt Weill uit. Dit stuk - een cantate op teksten van Bertold Brecht - wordt in Nederland niet zo vaak uitgevoerd, en is voor het koor dan ook een stevige uitdaging, o.a. door de enigszins moderne klanken en niet te vergeten de hier en daar wrange teksten. Ragnar van der Linde van den Heuvell zingt de bariton-solo. Het mannenkoor wordt bij dit stuk begeleid door de Rotterdamse Studentenharmonie MajEUR o.l.v. Wim Noteboom, dat ook zelf een eigen aandeel in het programma verzorgt.

Verder zingt het koor o.m. enkele liederen uit "Leyer und Schwert" van Carl Maria von Weber, op tekst van Theodor Körner. Aangezien het thema van het concert "Berlijn" ïs, wordt bij de Berlijnse muur stilgestaan met het bekende lied "Over de muur" van Harry Jekkers, voor vierstemmig mannenkoor en piano bewerkt, waarin hij zich cynisch afvraagt, wat 40 jaar ideologie nu heeft opgeleverd.

Het concert vindt vanaf 14.30 uur plaats in LCC De Castagnet, Larikslaan 200, Schiebroek-Rotterdam. De kaarten kosten 6 €, voor donateurs en Rotterdampashouders 4,50 € en zijn verkrijgbaar in de zaal.