Twee Koorfestivals

Twee koorfestivals na elkaar met Kwasi Kloos, "Korenlint" in Haarlem op 10 september en een week later, de 17e september dus, een koorfestival in Gorkum.
Het koorfestival in Haarlem was gelijk een soort monumentendag, dus we zongen op de mooiste locaties: eerst in de Van Beinumzaal van de Philharmonie en daarna in de Janskerk, Janstraat 40, waar tegenwoordig het archief inzit.
Wat je vaak meemaakt met dergelijke festivals is dat de akoestiek erbarmelijk is en de piano meestal de sluitpost van de organisatie is geweest, maar dat was hier volstrekt niet het geval. Beide locaties hadden een zeer goede akoestiek en alleen in de Janskerk was de piano niet zo bruikbaar, maar dat was vooral omdat hij nogal hoog was en ik nu eenmaal maar een klein ventje ben. Niet handig als je er zelf achter moet als dirigent. Gelukkig hadden we voldoende a cappella repertoire voorbereid.

©Francis de Bruijn

Ook het tweede festival was zeker geslaagd: 35 koren zongen op tien locaties. Kwasi Kloos zong in de Lutherse Kerk en in Fort Vuren, en we kunnen op beide optredens weer met een goed gevoel terugkijken, al was ook hier bij de tweede locatie de piano de zwakke schakel.