Curriculum Vitae George Overmeire

Foto: Bram Meijer ©2012

Ik ben geboren in Den Haag in 1958 en studeerde na mijn VWO-B examen in 1977aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag Schoolmuziek en Koor- en Orkestdirectie met bijvakken piano en orgel, en Muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Mijn leraren waren Frans Moonen, Jan Boogaarts en Lucas Vis. Piano studeerde ik bij Jan Boerman en Harry Holtman en orgel bij Hans de Jong en Ad de Joode.
Na mijn studie heb ik nog verschillende cursussen gevolgd; waaronder drie keer de Kurt Thomascursus (met o.m. Jan Eelkema, Hans van den Hombergh, Arie van Beek en Jaap Hillen), een cursus Barok-interpretatie bij Philippe Herreweghe en een cursus lichte muziek bij Harold Lenselink.
Ik dirigeer grote en kleine koren in verschillende muzikale genres. Klik hier voor een overzicht van het repertoire dat ik zoal heb uitgevoerd.


Zoals veel dirigenten ben ik mijn carrière begonnen in de kerkmuziek. Ik ben 17 jaar lang dirigent-organist geweest van het koor "Sancto Martino Laus" van de rooms-katholieke Marthakerk in Den Haag. Hier heb ik veel ervaring opgebouwd, met vooral Latijnse missen en Gregoriaans. Hoewel ik dit werk niet meer op vaste basis doe, ben ik incidenteel nog wel als invaller beschikbaar.
Naast mijn werk als kerkmusicus heb ik vrij veel opera-, operette- en musicalmuziek gedirigeerd, o.a. bij het Zuid-Hollands Operakoor, het Voorburgs Operakoor en recent bij Operakoor Maasstad uit Rotterdam. Met deze koren voerde ik o.m. Faust (Gounod), Giovanna d'Arco (Verdi), Undine(Lortzing), Eine Nacht in Venedig (J. Strauss) en The Geisha (Sidney Jones) uit, integraal en met orkest, maar uit andere theaterwerken heb ik diverse selecties, doorgaans met piano, uitgevoerd. Ook dirigeerde ik Gemengde Zangvereniging Con Brio uit Nieuwegein, waarmee ik naast kleinere koorwerken het Gloria van Vivaldi en het Magnificat en Requiem van John Rutter heb uitgevoerd en het Hillegersbergs Mannenkoor.

De laatste jaren is mijn werkterrein uitgebreid met vocal jazz en pop. Zo dirigeerde ik Harlem Nocturne, Gemengd Koor Tanthof (tegenwoordig: Musical- en popkoor Delft, Homomannenkoor Vox Rosa uit Den Haag, Popkoor 4-You uit Rotterdam en popkoor Sonority uit Aalsmeer. Ik ben graag een alles-eter en ik houd niet van het onderscheid tussen klassiek en pop. Liever maak ik onderscheid tussen spannende en saaie muziek. Waarbij ik er overigens naar streef saaie muziek toch zo spannend mogelijk uit te voeren.;-)

Momenteel ben ik dirigent van Vocal Group KwasiKloos en het kamerkoor Vox Antiqua, dat zich toelegt op het uitvoeren van oude muziek.


Contact informatie:

George Overmeire
Vreeswijkstraat 113
2546 AC Den Haag
Tel: +31703503914/+31652630511
E-mail: giorgio-at-giorgioproductions.com