Spitsuur bij Vox Antiqua

Collega Frans Scheffers opent hier de gezamenlijke repetitie van Vox Antiqua en het Haags Renaissance Kamerkoor van zaterdag 17 november. Het dubbelkorenconcert van 9 en 10 februari 2013 gaat nu snel dichterbij komen en de koren kennen ieder afzonderlijk hun partijen, nu kijken hoe het samen gaat.
Dat blijkt aanvankelijk nog niet mee te vallen, maar als het eenmaal in elkaar past blijkt wat een schitterende stukken we gaan zingen: Dowland, Giovanni en Andrea Gabrieli, Schütz, da Palestrina en Marenzio om zomaar wat namen te noemen van componisten die dan al eeuwen dood mogen zijn, hun muziek is dat bepaald niet.

Dinsdag 20 november treedt Vox Antiqua op in Verpleeghuis Houtwijk, Duikerstraat 19. Alvast een Try-out van de werken die Vox in februari alleen gaat zingen, zoals "Nolo Mortem Peccatoris" van Morley, "Dolcissimo Uscignolo" van Monteverdi en ons Pièce de Résistance: "La Guerre" van Janequin.

Min of meer hetzelfde programma gaat tijdens de laatste door Culturalis georganiseerde Koor Sandwich - dubbel belegd deze keer.

We treden op in het Nutshuis, samen met Beth Jehoeda, Femmes Vocales & Morgana Kamerkoor en het Haags Vocaal Ensemble.