Kwasi Kloos bij Volkoren-festival in Middelburg

Zaterdag 1 juni a.s. neemt Vocal Group Kwasi Kloos deel aan het beroemde en beruchte volkoren-koorfestival in Middelburg, editie 2013. Dit festival is zeer populair bij de Nederlandse koren en het was dan ook loten om mee te mogen doen.
We mochten en niet alleen dat: we zijn zelfs gevraagd om ons aan het Middelburgse publiek tussen 13.00 en 14.00 uur vanaf een rondvaartboot die door de grachten zal varen, te laten horen. Daar hebben we al wat ervaring mee en we zingen een doorsnee uit ons vaste (a cappella) repertoire.
Ons meer "reguliere" optredens is om 15.30 in de Kloostergang.
Ongetwijfeld een prachtige locatie en het repertoire dat we daar gaan zingen liegt er ook niet om:

  1. Spoorse regels
  2. Jetzt ist Sommer
  3. Fragile
  4. A Routine Day
  5. You Don't Know Me
  6. One Voice
  7. Seaside Rendez-vous

Onze vaste luisteraars herkennen drie "oude" titels, de overige vier zijn nieuw en eigenlijk voor ons jaarconcert van 2 en 3 november. Drie nummers hebben we al een keertje uitgeprobeerd. Maar er zit ook nog een "echte" première in: "Jetzt ist Sommer" van de "Wise Guys".
Een positief stuk. Wel hebben we flink moeten oefenen op het Duits, want er zitten wat tongbrekertjes in. En we zingen niet vaak in het Duits. Maar de boodschap van het nummer is: de zomer zit in je hoofd, of de zon schijnt of niet. Ofwel:

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain.

Sure. Toch maar hopen op een beetje zomers weer, vooral als we vanaf de boot zingen.