Een geslaagd koorweekend voor Kwasi Kloos

Volgende maand - 2 en 3 november 2013 - geeft Kwasi Kloos weer het anderhalfjaarlijkse concert, dit keer met als thema "Douze Points - een Kwasi Songfestival".

Om de finishing touch aan te brengen en vooral dat even gefocust te kunnen doen, los van dagelijkse beslommeringen - telefoon, huilende kinderen, een veeleisende partner, de jankende hond - trekken wij ons dan een weekend terug in de Biesbosch om ons daar ongestoord met onze Kunst te kunnen bezighouden en, laten we het niet ontkennen, het ook wel gewoon gezellig met elkaar te hebben.
We waren dit jaar niet alleen in onze StayOkay; ook het koor Cantabile uit België was daar, maar zij hadden de luxe zich uitsluitend op het laatste aspect te kunnen richten, want geen naderend optreden. Aan het ontbijt op zondagochtend leidde dat tot een kleine korenbattle, waarbij de strijd in goede harmonie (wie kan er ruzie maken met de altijd gemoedelijke Belgen?) met 1 -1 werd afgesloten. Wij zongen onze hit "Spoorse Regels", waarvan de tekst, hoe verouderd ook, door de Belgen herkend werd als het "Fyra-lied"; zij zongen een Noors bruiloftslied. En natuurlijk werden er visitekaartjes en uitnodigingen uitgewisseld met het oog op ons komende concert, want er zijn nog plaatsen.
Er was op zaterdag al heel hard gewerkt en we hadden een gezellige bonte avond gehad; met nu ook nog deze onverwachte uitwisseling tijdens het ontbijt was het weekend al min of meer "binnen". Echter de winst werd echt in de wacht gesleept met de workshop die die ochtend gegeven werd door Marlous Luiten en Eva van Rooijen van Femmage. Zij slaagden er in één ochtend in om ter plekke bij maar liefst vijf nummers uit ons repertoire tableaux en kleine, voor iedereen in de groep haalbare, choreografieën te bedenken en in te studeren. Bij Kwasi Kloos is dat nou ook weer niet overdreven moeilijk, want het is een groep waar je 70% vraagt en 120% krijgt - als ze in de juiste stemming zijn :-). Maar het is toch een prestatie, waar ik hier verder niet al te sterk reclame voor wil maken, want we willen ze misschien nog eens terugvragen en liefst voor ze wegens enorme belangstelling overboekt zijn geraakt. Slechts een korte impressie van het begin.