Dubbelconcert Kwasi Kloos - Vox Antiqua.

Een uniek dubbelconcert op 23 november: Vocal Group Kwasi Kloos en oudemuziek-kamerkoor Vox Antiqua geven een gezamenlijk concert.

Het verbindend element is dezelfde dirigent, ik dus. Maar er is meer: sommige koorleden zingen in beide koren, weer anderen hebben ooit in het andere koor gezongen; smaken verschillen en kunnen tijdens een mensenleven veranderen.
Hoewel de muziekstijl waarop de beide koren zich richten op het eerste gehoor heel verschillend lijkt - en, in feite, ook ís - is muziek nu eenmaal muziek en sommige onderwerpen zijn van alle tijden. Al zingt Kwasi Kloos niet snel religieuze muziek.

Goed, dat is dan een verschilletje.

In het programma voor de pauze laten beide koren een voorproefje horen van hun komende jaarconcert; de stukken die nu al klaar zijn. Voor Kwasi Kloos, dat zich het komend jaar voorbereidt op een "Zing je Moerstaal"-programma betekent dat dat zij o.a. "Samen met u onder een paraplu", "Liefs uit Londen", "Kaartenhuis" en "Over de muur" laten horen, voor Vox Antiqua, dat een passieconcert aan het voorbereiden is, dat o.m. het eerste deel van de Klaagzangen van Jeremias in de bijzondere toonzetting van Robert White zal worden uitgevoerd.

In het tweede deel van het concert zal de "eenheid in tegenstellingen" duidelijker worden: beide koren bezingen dezelfde "uit het leven gegrepen" thema's, maar vanuit hun eigen genre belicht.

Voor de vaste fans van beide koren hopelijk een ervaring van het "Feest der Herkenning" en een "Schok van de Ontdekking".
Niet-vaste fans en andere muziekliefhebbers zijn natuurlijk ook welkom!